ГоловнаПолітика

Крим не дозволив посадку літаку Тенюха і Яреми (Документ)

Делегація мала провести переговори про гарантії українським військовим

В.о. міністра оборони Ігор Тенюх і перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема не змогли сьогодні вилетіти в Крим, оскільки їх літаку не підтвердили посадку.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Водночас, як повідомляють, навіть якби урядовий борт приземлився в автономії, вийти з літака Ярема та Тенюх не змогли б.

Ймовірно, метою їхнього візиту було проведення переговорів щодо звільнення командувача Військово-морськими силами України Сергія Гайдука. Його нібито затримала кримська прокуратура за те, що "транслював у військові частини України наказ, який надійшов із Києва, застосовувати зброю щодо мирних громадян". Ще одним пунктом переговорів мали стати гарантії безпеки для українських військових.

Проводити переговори київська делегація, як повідомляють, мала з керівництвом російської армії на півострові, оскільки самопроголошені лідери Криму вже другу добу перебувають у Москві.

Зазначимо, що після скасування рейсу Тенюх і Ярема ще деякий час перебували в аеропорту "Бориспіль", після чого поїхали на засідання РНБО, яке в цей момент проходить у Києві.

Нагадаємо, раніше глава уряду Арсеній Яценюк доручив першому-віце-прем'єру і в.о. міністра оборони в терміновому порядку вирушити в Крим - для деескалації конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram