ГоловнаПолітика

За фактом стрілянини в Сімферополі порушено кримінальну справу

Почерк снайпера був - як на Майдані

За фактом обстрілу невідомими в Сімферополі українських військовослужбовців і бійців сил самооборони Криму порушено кримінальну справу за статтею "Вбивство".

Про це повідомила прокурор Республіки Крим Наталія Поклонська.

За словами Поклонської, в інтересах слідства не розголошується інформація про кількість стрільців та їх озброєння. Втім, вона підтвердила, що нападник був не один, інформує "Кримінформ".

Експерти прокуратури Криму підтверджують наявність спільного почерку в діях снайпера, який стріляв учора в Сімферополі, з діями снайперів на Майдані в Києві.

"На думку експертів, які вивчили обставини злочину і які брали участь в огляді місця події, є високий ступінь ймовірності збігів з діями снайперів на Майдані з 18 по 21 лютого", - сказала вона.

За її словами, в цьому випадку мова може йти про мету "спровокувати сутички між військовослужбовцями України і Республіки Крим". Прокурор наголосила, що слідством зараз встановлюється точне місце розташування і кількість стрільців, які брали участь в інциденті в районі Кубанської вулиці.

За словами Поклонської, обставини події були такі: кілька неозброєних співробітників Міністерства оборони Росії, за попередньою домовленістю з командиром військової частини України і погодженням з Києвом, прибули для проведення спільної роботи з питань картографії.

"Під час знаходження картографів на території частини у представників самооборони, що знаходилися в цей момент часу за межами охоронюваної зони, були зроблені постріли", - сказала прокурор.

Вогонь вівся одиночними пострілами "одночасно в напрямку військовослужбовців України та сил самооборони". В результаті, підтвердила Поклонська, "загинув козак самооборони і поранено другого, з боку військової частини загинув військовослужбовець і поранено ще одного".

У МВС повідомляють, що провокацію спланували з метою посіяти нервозність і ускладнити ситуацію в місті в день підписання договору про возз'єднання Криму з Росією.

Нагадаємо, вчора під час штурму українського фотограмметричного центру в Сімферополі вбили українського військовослужбовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram