ГоловнаПолітика

Тягнибок: Мірошниченко готовий відмовитися від недоторканності

Лідер "Свободи" засудив побиття однопартійцями голови НТКУ

Тягнибок: Мірошниченко готовий відмовитися від недоторканності
Игорь Мирошниченко
Фото: http://glagol.in.ua

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що нардеп від партії Ігор Мірошниченко готовий добровільно зняти із себе депутатську недоторканність і відстоювати свою правоту в суді.

Про це він написав у своєму блозі, реагуючи на інцидент із побиттям голови Першого національного телеканалу.

"Я мав розмову з Ігорем Мірошниченком із цього приводу. Розумію його емоційну мотивацію, яка підштовхнула до цих дій. Але як політик він мусив керуватися не емоціями, а холодним розумом. Навіть незважаючи на ті потрясіння, які ми пережили і переживаємо. Мірошниченко, як і кожен "свободівець", готовий добровільно зняти із себе депутатську недоторканність і відстоювати свою правоту перед судом. А також перед суспільством. Я просив би і товариство не керуватися емоціями в бажанні негайної розправи над націоналістами", - зазначив Тягнибок.

При цьому він вважає, що українська влада спізнюються з люстрацією, проте методи, які використовували його однопартійці, - неприйнятні.

"Нам, ще вчора опозиційним політикам, треба зрозуміти, що ми перестали бути опозицією і тепер є частиною влади - сьогодні доступні інші методи боротьби навіть із відвертими ворогами України. Якщо вчора такі методи були виправдані (наприклад, захоплення адміністрацій і примус чиновників кривавого режиму під тиском народу писати заяву на звільнення, що "Свобода" робила ще задовго до Майдану), то зараз вони недоречні. Влада повинна користуватися іншими, абсолютно легальними важелями люстрації", - написав Тягнибок.

Нагадаємо, 18 березня депутати від "Свободи" Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Богдан Бенюк та інші прийшли в кабінет Пантелеймонова, кілька разів ударили його і змусили написати заяву про відставку. Відео інциденту виклав "свободівець" Олександр Аронець, однак через якийсь час видалив його. Однак запис скопіювали, тож він залишився в Мережі.

Прем'єр Арсеній Яценюк і голова МВС Арсен Аваков назвали неприйнятними дії "свободівців". Однак Аваков зазначив, що оцінювати дії депутатів повинна Генпрокуратура. Посаду в.о. генпрокурора займає "свободівець" Олег Махніцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram