ГоловнаПолітика

Австралія вводить санкції через анексію Криму

Санкції стосуватимуться 12 осіб - 8 росіян і 4 українців

Австралія вводить санкції через анексію Криму
Фото: wikipedia.org

Влада Австралії пообіцяла заморозити рахунки, а також заборонити в'їзд кільком російським і українським чиновникам через включення Криму до складу Росії.

Про це 19 березня повідомляє Agence France-Presse.

Санкції стосуватимуться дванадцятьох осіб: вісьмох росіян і чотирьох українців, пише The Australian. Імен чиновників не називають.

Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що обмеження спрямовані проти "осіб, які посприяли створенню російської загрози територіальній цілісності та суверенітету України". Саме включення Криму до складу Росії в Канберрі називають анексією, а також заявляють, що не вважають легітимним референдум, проведений на півострові.

Напередодні, 18 березня, президент Володимир Путін і представники кримської влади підписали договір про включення Криму і Севастополя до складу Росії.

Україна, Євросоюз, США, Канада і низка інших країн також вважають референдум і включення Криму до складу Росії нелегітимними. Брюссель, Вашингтон і Оттава вже ввели санкції проти російських та українських чиновників. Серед тих, кому заборонено в'їзд у США, опинилися, зокрема, президентський помічник Владислав Сурков і радник Сергій Глазьєв, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, віце-прем'єр Дмитро Рогозін і депутат Державної думи Олена Мізуліна. Крім того, влада США і Великобританії оголосила про припинення військової співпраці з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram