ГоловнаПолітика

Аваков: дії "свободівців" повинна оцінити ГПУ

В.о. міністра назвав потворним такий метод вирішення проблем

Народні депутати від партії ВО "Свобода" брутально змусили написати заяву про відставку керівника Першого національного телеканалу.

Про це в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков написав у Facebook.

"Те, що я побачив на відео в діях народних депутатів в офісі УТ-1, - неподобство. УТ-1 в його нинішньому вигляді - потворний, але й такий метод вирішення проблеми - потворний", - написав Аваков.

Він також додав, що вважає дії нардепів неадекватними.

"Оцінку і кваліфікацію можливих неправочинних дій нардепів, зважаючи на їх особливий статус у разі притягнення до відповідальності, може дати винятково Генпрокуратура", - заявив в.о. міністра.

"Готовий як міністр внутрішніх справ, за дорученням Генпрокуратури, організувати проведення всіх необхідних слідчих дій", - додав Аваков.

Нагадаємо, 18 березня депутати від ВО "Свобода", серед яких були Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко та Богдан Бенюк, із застосуванням сили й образливими вигуками змусили тимчасового керівника Першого національного Олександра Пантелеймонова написати заяву на звільнення.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вже заявив, що вважає неприйнятними для демократичного суспільства дії народних депутатів, які намагаються силою вирішувати кадрові питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram