ГоловнаПолітика

Ярема залишиться сумісником

Перший віце-прем'єр обіцяє здати мандат після розв'язання кризи в Криму

Ярема залишиться сумісником
Фото: Страница Виталия Яремы на www.facebook.com

Перший віце-прем'єр Віталій Ярема не має наміру здавати свій мандат депутата Верховної Ради.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Я зробив це (не здав мандат депутата Ради) свідомо і роблю це свідомо... Я іноді приходжу у Верховну Раду, і в ці складні моменти для життя України я вважаю, що мій голос теж є важливим для відповідальних рішень для нашої держави", - заявив він.

При цьому Ярема наголосив, що є мажоритарником, а отже, в разі здачі ним мандата на його місце в парламенті не прийде новий депутат за списком.

Віце-прем'єр зазначив, що знає, що юридично не зовсім правильно чинити так.

Водночас Ярема пообіцяв, що після розв'язання кризи в Криму відразу ж напише заяву і здасть мандат.

Нагадаємо, раніше голова Київміськадміністрації Володимир Бондаренко, також обраний у Раду в мажоритарці, відмовився здавати мандат.

17 березня Рада припинила депутатські повноваження міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, міністра інфраструктури Максима Бурбака, міністра соціальної політики Людмили Денисової, виконувача обов'язків генерального прокурора Олега Махніцького, голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка, секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Парубія, міністра юстиції Павла Петренка, голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олега Сиротюка.

28 лютого Рада припинила депутатські повноваження прем'єра Арсенія Яценюка, міністра аграрної політики і продовольства Ігоря Швайки, віце-прем'єра Олександра Сича та міністра екології Андрія Мохника.

4 березня позбавили депутатських повноважень голову НБУ Степана Кубіва, 13 березня - суддю Конституційного Суду Сергія Саса.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram