ГоловнаПолітика

Австрійський суд вирішив екстрадувати Фірташа до США

Бізнесмен продовжує перебувати за ґратами

Австрійський суд вирішив екстрадувати Фірташа до США
Фото: Макс Левин

Міністерство закордонних справ України повідомляє, що суд міста Відень прийняв рішення про екстрадицію бізнесмена Дмитра Фірташа до США.

"17 березня суд міста Відня ухвалив рішення про екстрадицію Фірташа до США. Це рішення може бути оскаржене у вищій судовій інстанції", - повідомив журналістів директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє "Інтерфакс".

На даний момент Фірташ знаходиться в слідчому ізоляторі міста Відень, його можуть звільнити після внесення застави, зазначив Перебийніс.

При цьому він додав, що Фірташ від спілкування з консульським співробітником посольства України відмовляється.

Нагадаємо, Фірташа затримали в одному з центральних районів Відня Маргаретен ввечері 12 березня за запитом ФБР. Як йдеться в повідомленні відомства, запит на затримання надійшов з США 2006 року і він пов'язаний із звинуваченнями у хабарництві та організації злочинного угруповання.

Суд австрійської федеральної землі Відень ухвалив відкрити справу про екстрадицію затриманого у Відні Фірташа 14 березня і призначив йому заставу в 125 мільйонів євро, а також заборону покидати Австрію на час слухань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram