ГоловнаПолітика

Кремль: Крим і Севастополь вважаються прийнятими у РФ із вівторка

Ратифікація Ради Федерації буде лише формальним кроком

Кремль: Крим і Севастополь вважаються прийнятими у РФ із вівторка

Крим і Севастополь вважаються прийнятими до складу Російської Федерації з вівторка - дати підписання договору про прийняття півострова у РФ.

Про це повідомляє сайті Кремля.

"Республіка Крим вважається прийнятою в РФ з дати підписання договору. З дня прийняття в РФ Республіки Крим у складі Російської Федерації утворюються нові суб'єкти - Республіка Крим і місто федерального значення Севастополь... Цей Договір тимчасово застосовується з дати підписання і набуває чинності з дати ратифікації", - йдеться в договорі.

Згідно з Договором, з дня прийняття Криму в Російську Федерацію й утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів і до 1 січня 2015 року чинний перехідний період, протягом якого врегульовують питання інтеграції нових суб'єктів Російської Федерації в економічну, фінансову, кредитну та правову системи Російської Федерації, в систему органів державної влади Російської Федерації, а також питання виконання військового обов'язку і несення військової служби на територіях Криму та міста федерального значення Севастополя.

Законодавчі й інші нормативні правові акти Російської Федерації чинні на територіях Криму і в місті федерального значення Севастополі з дня прийняття в Російську Федерацію Криму й утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів, якщо інше не передбачено законодавством Російської Федерації.

Нормативні правові акти Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, Республіки Крим і міста з особливим статусом Севастополя чинні на територіях відповідно Республіки Крим і міста федерального значення Севастополя до закінчення перехідного періоду або до ухвалення відповідного нормативного правового акта Російської Федерації і (або) нормативного правового акта Республіки Крим, нормативного правового акта Російської Федерації і (або) нормативного правового акта міста федерального значення Севастополя.

Нормативні правові акти Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, Республіки Крим та міста з особливим статусом Севастополя, які суперечать Конституції Російської Федерації, не застосовуються.

Договір слід ратифікувати на підставі статті 15 Федерального закону "Про міжнародні договори Російської Федерації" та відповідно до статті 10 Договору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram