ГоловнаПолітика

РФ і Захід повинні порозумітися щодо України, - Пушков

Політикам слід подбати "про те, як тепер вибудовувати відносини", вважає депутат

РФ і Захід повинні порозумітися щодо України, - Пушков
Алексей Пушков

Задля стабілізації ситуації в Україні Росія і Захід повинні шукати порозуміння, вважає голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков.

Зокрема депутат зазначив, що після референдуму в Криму та введення санкцій низкою західних країн політикам слід подбати "про те, як тепер вибудовувати відносини", оскільки Росії та Заходу "треба якось спілкуватися", повідомляє РИА Новости.

"Якщо Захід не буде взаємодіяти з Україною, то Україна так і буде чорною дірою нестабільності. Вони не мають іншого варіанта, окрім як з нами шукати порозуміння щодо майбутнього України", - заявив Пушков.

Також нагадаємо, 16 березня в Криму пройшов референдум про статус автономії, майже 97% учасників голосування висловилися за входження півострова до складу Росії. 17 березня Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою з особливим статусом для Севастополя. У понеділок ввечері Путін підписав указ про визнання Криму незалежною державою.

Як повідомляли раніше, в понеділок США вирішили ввести санкції стосовно високих посадовців російського політикуму, а міністри закордонних справ країн Євросоюзу домовилися про введення санкцій проти російських та українських офіційних осіб, яких вони вважають винуватими в "підриві територіальної цілісності України". Також у Канаді заявили про намір розширити санкції проти росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram