ГоловнаПолітика

Канада ввела санкції проти кримських і російських чиновників

Санкції введено проти 7 російських і 3 кримських посадовців, пишуть ЗМІ

Канада ввела санкції проти кримських і російських чиновників
Премьер-министр Канады Стивен Харпер
Фото: EPA/UPG

Канада вводить додаткові санкції проти низки російських офіційних осіб і українських громадян у зв'язку з подіями в Криму.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер, пише ИТАР-ТАСС.

"Наш уряд оголошує про додаткові економічні та візові санкції з метою посилення ізоляції Росії на міжнародній арені. Санкції вводять проти декількох високих посадовців з-поміж російських і українських офіційних осіб", - сказав прем'єр, не уточнивши, проти кого саме спрямовані ці заходи.

"Особи, проти яких запроваджують санкції, відповідальні за підривання суверенітету і територіальної цілісності України", - додав Харпер.

Як повідомляють американські ЗМІ, санкції введено проти сімох російських і трьох кримських посадовців, пише "Интерфакс". Санкції передбачають заборону на в'їзд на територію Канади і заморожування активів цих чиновників, якщо такі буде виявлено.

Згідно з інформацією, у списку фігурують віце-прем'єр уряду РФ Дмитро Рогозін, а також прем'єр Криму Сергій Аксьонов і спікер ВР Криму Володимир Константинов.

На початку березня Канада заявила, що припиняє участь у підготовці до саміту "Великої вісімки" в Сочі і відкликає свого посла в Москві для консультацій.

Як відомо, 22 березня Стівен Харпер має намір відвідати Україну для зустрічі з головою уряду України Арсенієм Яценюком.

Американські ЗМІ зазначають, що він стане першим лідером країни, що входить у G8, який побуває в Києві з часу загострення відносин між Україною та Росією у зв'язку з кризою навколо Криму.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram