ГоловнаПолітика

Україна ніколи не змириться з анексією Криму, - Турчинов

За словами спікера українцям протистоїть політичне керівництво РФ

Україна ніколи не змириться з анексією Криму, - Турчинов
Фото: Артем Атаманюк

Україна висловлює готовність до переговорів про долю Криму, але анексії не визнає.

Про це йдеться у зверненні в.о. президента України, голови Верховної Ради України Олександра Турчинова до співвітчизників, опублікованому на сайті ВР.

"Спроби військового блокування Криму є тимчасовими і не спричинять відокремлення півострова від України. Ми готові до переговорів, але ми ніколи не змиримося з анексією нашої землі", - йдеться у зверненні.

Спікер також зазначив, що українському народові протистоять не росіяни, які виходять на вулиці Москви, щоб підтримати боротьбу нашої країни, а політичне керівництво Російської Федерації. "Вони марять відновленням імперії. Вони панічно бояться прикладу України, де народ переміг тоталітарний режим", - зазначив Турчинов. Він також додав, що "є багато труднощів і помилок. Але незважаючи на страшну економічну кризу, уряд знаходить кошти для армії та Національної гвардії. Саме такі зміни до Державного бюджету сьогодні ухвалила Верховна Рада".

Нагадаємо, в понеділок Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою з особливим статусом для Севастополя. Республіка закликала всі держави світу та ООН визнати нову незалежну державу. Крим в особі своєї Верховної Ради звернувся до Російської Федерації з пропозицією прийняти його до складу Російської Федерації як нового суб'єкта зі статусом республіки.

Також парламент Криму змінив назву на Державна Рада Республіки Крим і встановив кордони республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram