ГоловнаПолітика

Венеціанська комісія дасть оцінку кримському референдуму 21-22 березня

Комісія повинна затвердити свій висновок про рішення Верховної Ради АР Крим

Венеціанська комісія дасть оцінку кримському референдуму 21-22 березня
Заседание Венецианской комиссии
Фото: www.norway-coe.org

Венеціанська комісія надасть свій висновок з приводу проведения в Крыму референдума 21-22 березня. Про це на прес-конференції заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє РБК-Україна.

"21-22 березня Венеціанська комісія повинна подати свій висновок щодо рішення Верховної Ради АР Крим про проведення референдуму про статус Криму", - заявив Перебийніс.

При цьому він зазначив, що, зважаючи на ситуацію навколо питання і прецеденти, не складно передбачити, що Венеціанська комісія визнає, що нинішня ситуація в Криму не дозволяє проведення референдуму відповідно до європейських демократичних стандартів.

"Будь-якому референдуму про статус території повинні передувати серйозні переговори між усіма зацікавленими сторонами", - додав дипломат.

Нагадаємо, раніше експерти Ради Європи з конституційного права висловили думку, що референдум про приєднання Криму до Росії є нелегітимним. Венеціанська комісія мотивувала свій висновок тим, що можливість проведення такого референдуму не передбачена ні українською, ні кримською конституціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram