ГоловнаПолітика

З Держдуми відкликали законопроект про прискорене прийняття Криму до складу РФ

Зараз документ знаходиться на розгляді Венеціанської комісії

З Держдуми відкликали законопроект про прискорене прийняття Криму до складу РФ
Фото: obozrevatel.com

Законопроект про спрощений порядок приєднання до Російської Федерації нових суб'єктів, внесений раніше групою депутатів від "Справедливої Росії", відкликано з Держдуми.

Про це сьогодні повідомив журналістів глава думського комітету з конституційного законодавства і держбудівництва Володимир Плігін, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Парламентар пояснив, що наразі документ знаходиться на розгляді Венеціанської комісії, його включено до порядку її найближчого засідання 21 березня.

"Наскільки мені відомо, автори законопроекту відкликали його. Вважаю, комітет отримає відповідні листи найближчим часом", - сказав Плігін. Таким чином, констатував він, предмету для розгляду Венеціанською комісією не існує.

Парламентар уточнив, що в розміщеному на її сайті проекті висновку Венеціанської комісії щодо законопроекту йдеться, що ініціатива справоросів несумісна з нормами міжнародного права, в проекті резолюції міститься заклик до влади РФ не ухвалювати законопроект.

Наприкінці лютого депутати внесли до Держдуми поправку в закон 2001 року про прискорений порядок прийняття і створення нового суб'єкта в складі РФ. Автори законопроекту відкрито визнавали, що його написали для прискореного входження Криму до складу РФ.

Нагадаємо, в понеділок Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою з особливим статусом Севастополя. Республіка закликала всі держави світу та ООН визнати нову незалежну державу. Крим в особі своєї Верховної Ради звернувся до Російської Федерації з пропозицією про прийняття до складу Російської Федерації як нового суб'єкта зі статусом республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram