ГоловнаПолітика

"КамАЗ" звинуватив Самооборону у захопленні 50 машин

Мотивуванням стало те, що Росія захоплює українське майно у Криму

"КамАЗ" звинуватив Самооборону у захопленні 50 машин

Російська компанія "КамАЗ" заявила, що в неділю в Україні озброєні люди, що назвалися Самообороною Майдану, захопили велику партію автомобілів КамАЗ.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Повідомляють, що "КамАЗ" "у зв'язку з практично нульовими продажами" 13 березня вирішив передати 50 автомобілів зі складу своєї торгової компанії в Чернігові на адресу торгової компанії в Астані (Казахстан). 14-го березня підписали відповідний контракт і провели митне оформлення автомобілів у митниці Чернігова.

У суботу на прикордонний перехід в с. Сеньківка перегнали перші 36 автомобілів КамАЗ. Ці автомобілі залишили на стоянці, що охороняється, в супроводі чотирьох озброєних охоронців із позавідомчої охорони "Титан". Решта автомобілів мали прибути на прикордонний перехід вранці в неділю, і всю партію (50 од.) мали передати водіям, направленим з міста Набережні Челни для перегону в Казахстан, які чекали їх на російській стороні.

"Проте на виїзді з Чернігова остання колона з семи наших автомобілів була зупинена озброєними людьми (близько десятка осіб), які представилися бійцями Самооборони майдану. Вони зажадали пред'явити документи, на підставі яких автомобілі вивозяться. Їм були пред'явлені декларації, що підтверджують експорт в Казахстан. Позавідомча охорона викликала на місце представників міліції та ДАІ. Невідомі також викликали на підмогу два чорні джипи з людьми з автоматами, які, за їх словами, представляли безпосередньо Київ. Лунали погрози відкрити вогонь, якщо колона спробує рушити. Мотивування: Росія захоплює наше майно в Криму, а ми тут конфіскуємо російські автомобілі. Доводи про те, що партія йде в Казахстан, що це не державна власність, не приймалися. На жаль, ні міліція, ні ДАІ не змогли захистити від озброєних людей. В результаті автомобілі (7 од.) повернули на стоянку в м.Чернігів під охорону все тих самих невідомих", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що неодноразові спроби домовитися про перевезення автомобілів не завершилися успіхом.

"Після обіду, ближче до вечора, надійшла інформація, що 43 автомобілі, що перебували біля прикордонного переходу, захопила група озброєних людей кількістю до 60 осіб", - резюмувала компанія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram