ГоловнаПолітика

Грузія не визнає референдум у Криму

МЗС країни закликає домогтися виведення російських військ з півострова

Грузія не визнає референдум у Криму
Фото: 1news.az

Міністерство закордонних справ Грузії виступило з жорсткою заявою у зв'язку з референдумом про статус Криму.

"МЗС Грузії не визнає референдум, проведений у Криму 16 березня 2014 року на тлі тиску з боку російських Збройних сил, в порушення загальновизнаних норм і принципів міжнародного права, при повному ігноруванні національних законів України", - сказано в заяві, розміщеній на офіційному сайті грузинського зовнішньополітичного відомства.

"Спроба Росії анексувати Крим є кричущим порушенням зобов'язань, як в рамках багатосторонніх, так і двосторонніх угод з Україною. МЗС Грузії однозначно підтверджує свою підтримку суверенітету і територіальній цілісності України, в межах її міжнародно визнаних кордонів. МЗС Грузії закликає міжнародне співтовариство об'єднати зусилля, щоб змусити РФ вивести свої війська з Криму, домогтися деескалації ситуації в Криму і в інших регіонах України, щоб почалися прямі переговори між РФ та українською владою і Росія почала співпрацювати з міжнародним співтовариством у справі врегулювання ситуації", - зазначено в заяві.

У неділю в Криму пройшов референдум про статус АРК. На голосування було винесено два питання: "Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації?" і "Ви за відновлення дії конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?".

Голова комісії Верховної Ради Криму з організації референдуму Михайло Малишев заявив, що за приєднання Криму до Росії проголосували 96,6% жителів півострова, які взяли участь в "референдумі".

Явка в Криму і Севастополі становила 82,71% виборців.

Офіційний Київ і міжнародне співтовариство називають референдум нелегітимним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram