ГоловнаПолітика

Нацгвардія і СБУ взяли під охорону газотранспортну систему

Раніше Дмитро Ярош пригрозив знищити ГТС

Нацгвардія і СБУ взяли під охорону газотранспортну систему
Фото: Макс Левин

Національна гвардія і Служба безпеки України взяли під особливу охорону газотранспортну систему України.

Про це повідомляється на сайті МВС.

"На виконання доручення прем'єр-міністра України, Національна гвардія України і СБУ взяли під особливу охорону та повний контроль газотранспортну і газорозподільну системи України. Це рішення прийнято для забезпечення безпеки і безперебійної роботи найважливішого інфраструктурного об'єкта країни", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 14 березня лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош пригрозив знищити український газопровід, яким транспортується до Європи газ із Росії.

"Якщо чобіт російського солдата топтатиме нашу землю, ми зробимо все, щоб окупант дорого заплатив за це. Ми пам'ятаємо, що Росія заробляє гроші, переганяючи нафту і газ на Захід через нашу трубу, - тому ми знищимо цю трубу і позбавимо ворога цього джерела фінансування", - сказано в заяві Яроша.

У суботу, 15 березня, селище Стрілкове на Арабатській стрілці (входить до складу Херсонської області) і газорозподільна станція біля селища були захоплені десантом Збройних сил РФ.

У свою чергу, в уряді Криму заявили, що невідомі люди в камуфляжі намагалися мінувати газопровід, у зв'язку з чим прем'єр Криму Сергій Аксьонов попросив Чорноморський флот РФ взяти станцію під охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram