ГоловнаПолітика

У Криму оголошено перемир'я

Військові частини не блокуватимуться до розгляду Держдумою законопроекту про приєднання Криму

У Криму оголошено перемир'я
Фото: Макс Левин

Росія погодилася на перемир'я в Криму до 21 березня.

Про це повідомив в.о. міністра оборони Ігор Тенюх, інформує "Радіо Свобода"

"Що стосується заходів, які вживатимуться після проведення "референдуму", вже сьогодні досягнуті домовленості між командувачем Військово-морськими силами України, контр-адміралом Гайдуком і командувачем Чорноморським флотом РФ, а також представником російського Міноборони Шойгу та заступниками командувача ВМФ Росії про те, що до 21 числа не вживатимуться жодні заходи щодо блокування наших військових частин", - зазначив Тенюх

"Ніхто Крим покидати не буде, це однозначно. Тому ситуація щодо наших військових частин і блокування нормалізується, я думаю, як було досягнуто на перемир'ї, до 21 числа вона такою і залишиться", - додав він.

Нагадаємо, офіційно Росія не визнає наявність своїх військ у Криму поза місцями дислокації ЧФ РФ. Разом з тим, майже всі військові частини в Криму протягом декількох тижнів блокувалися озброєними людьми у військовій формі без розпізнавальних знаків.

Водночас, 21 березня Держдума Росії має намір приступити до розгляду законопроекту, що врегульовує порядок приєднання до Росії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram