ГоловнаПолітика

99% кримських татар на референдумі не голосували, - Джемілєв

Явка, на думку екс-лідера Меджлісу, не перевищила 30-50%

99% кримських татар на референдумі не голосували, - Джемілєв
Фото: EPA/UPG

99% кримських татар на референдумі не голосували.

Про це повідомив багаторічний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє УНН.

"Якщо десь когось і помітив на виборчих дільницях, то це поодинокі випадки. Проте, ймовірно, що від цього бойкоту мало що залежить", - заявив він.

"Ось наприклад я спілкувався з товаришами в Бахчисараї. Так мені сказали, що там максимум проголосували 30% людей. Хоча офіційно оголошують про 64% явку. У Білогірському районі - там також у межах 30%. Тому як і хто голосує на цьому "референдумі", ймовірно, не має ніякого значення. Оскільки офіційно показують ту цифру, яку потрібно", - сказав Джемілєв.

Він також зазначив, що річ не тільки в кримських татарах та їх бойкотуванні "референдуму".

"Річ в загальній явці населення. Представники Меджлісу побували на багатьох виборчих дільницях у Криму і кажуть, що явка населення в межах 30%. Можливо десь в містах, де більше російськомовного населення, як Керч, явка і становить до 50%. Однак це сумнівно. Адже навіть тоді, коли відбуваються вибори до місцевих органів влади і розпалюються пристрасті, то і тоді явка на вибори десь у межах 52%", - зазначив політик.

Крім цього він зазначив, що загальна явка населення по Криму, а тим більше в районах, де живе багато кримських татар, не може становити 70%

"Коли бойкот референдуму, оголошений кримськими татарами, - це більше третини населення, то говорити про явку в 70% - це вже смішно. Але прогнозувати щось завтра - дуже важко. Наразі ситуація досить напружена", - резюмував Джемілєв.

Нагадаємо, за повідомленням комісії з проведення референдуму, явка виборців на референдумі в Криму становила понад 80%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram