ГоловнаПолітика

СБУ затримала озброєного автоматом Калашникова російського шпигуна

Відомості про диверсантів направлені до Європейського суду

14 березня близько 10 години в районі тимчасового пункту пропуску "Чонгар" затримали громадянина Російської Федерації, який прямував у бік АР Крим.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Під час особистого догляду у затриманого виявлено автомат АКС-74 з 5 магазинами, спорядженими бойовими набоями. Він був  одягнутий у чорну форму спецпризначенця без розпізнавальних знаків.

Фото: http://www.sbu.gov.ua/

При собі іноземець мав кілька посвідчень на різні прізвища. Службою безпеки України здобуто документ, який підтверджує, що затриманий є  співробітником військової розвідки збройних сил Російської Федерації.

Фото: http://www.sbu.gov.ua/

Встановлено, що громадянин РФ виконував шпигунсько-диверсійні завдання на території Херсонської області.

Управлінням СБ України у Херсонській області здійснюються невідкладні оперативно-слідчі дії зі встановлення спільників порушника.

Відповідні документи у цій справі скеровані до Європейського Суду з прав людини для долучення до доказової бази Заяви № 20958/14, Україна проти Росії, від 13 березня 2014 року.

Зазначається, що СБУ приділятиме особливу увагу, щоб всі факти незаконної, небезпечної діяльності, яка грубо порушує Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, доводилися до відома Європейського Суду з прав людини та Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, 10 березня 2014 року в Донецьку затримали співробітника російських спецслужб. Глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що затриманий 37-річний росіянин координував кілька груп диверсантів, яких завербував у Донецьку і Луганську. У його особистих речах були виявлені компоненти для виготовлення вибухового пристрою. СБУ, за словами Наливайченка, перевіряє інформацію про підготовку затриманим терактів у громадських місцях у Донецьку та Луганську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram