ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна бойкотуватиме конференцію з боротьби з ВІЛ/СНІДом у Москві

Відмова від конференції пов'язана із вторгненням Росії в Україну

Україна бойкотуватиме конференцію з боротьби з ВІЛ/СНІДом у Москві
Фото: obozrevatel.com

Органи влади та неурядові організації України бойкотуватимуть IV Конференцію з питань ВІЛ/СНІДу у Східній Європі та Центральній Азії, заплановану на 12-13 травня у Москві.

Про це йдеться в прес-релізі благодійної організації "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом". "У зв'язку з критичною ситуацією, що склалася  (в Україні, - Ред.), державні органи й організації громадянського суспільства, що працюють у сфері ВІЛ/СНІДу, змушені відмовитися від участі й оголосити бойкот ІV Конференції з питань ВІЛ/СНІДу у Східній Європі та Центральній Азії, запланованій на 12-13 травня в Москві під патронатом уряду Російської Федерації, а також припинити роботу в організаційному комітеті заходу", - наголошено в повідомленні.

Учасники організації проти порушення територіальної цілісності України і при цьому висловлюють підтримку і солідарність із "численним друзями і колегами в Російській Федерації, які відважно і невтомно борються з епідемією ВІЛ".

"Бойкотування ІV Конференції з питань ВІЛ/СНІДу у Східній Європі та Центральній Азії, запланованої на 12-13 травня в Москві, - це вимушений захід з української сторони, що закликає до мирного і конструктивного розв'язання конфлікту з уникненням будь-якої загрози національним інтересам і безпеці", - наголошено в повідомленні.

Зазначимо, що з 2011 року в Україні ушестеро зменшилася кількість випадків передавання ВІЛ-інфекції від матері до новонародженої дитини і країна вийшла в лідери у боротьбі з ВІЛ/СНІДом серед країн СНД.

Нагадаємо, вчора, 12 березня, країни G7, Рада Європи та Єврокомісія закликали Росію припинити підтримку референдуму про статус Криму, запланованого на 16 березня. Крім того, і керівництво України, і світові лідери закликають Росію вивести свої війська з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram