ГоловнаПолітика

МВС розшукує близько 40 екс-чиновників команди Януковича

Фінансові порушення виявлено в усіх ключових відомствах

МВС розшукує близько 40 екс-чиновників команди Януковича
Фото: Макс Левин

Сьогодні в розшуку перебуває близько 40 колишніх чиновників команди екс-президента Віктора Януковича.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Окрім вже відомих осіб, яких звинувачують у справі про масові вбивства: Віктора Януковича, Віталія Захарченка та Андрія Клюєва, - кримінальні справи порушено і у зв'язку з фінансовими махінаціями.

"Масові вбивства і пов'язані з ними фінансові питання. Там проходять дуже різні люди: від Януковича до керівників груп "тітушок", - розповів Аваков про подробиці кримінальних проваджень.

Зокрема, одним з фігурантів справи, за словами міністра, є МОЗ.

"Це вже при мені і під моїм керівництвом порушували. Зараз триває розслідування. Дуже багато питань до тендерів, закупівлі автомобілів швидкої допомоги, медикаментів", - зазначив він.

"Далі - "Нафтогаз". Масштабна афера із закупівлею газу. Якщо говорити про Курченка - це бензопродукти. Конкретно - Східноєвропейська паливно-енергетична компанія і ліві схеми ввезення нафтопродуктів у країну. Уже пройшла інформація про арешт - рішенням Приморського суду міста Одеси - 60 тисяч тонн палива. Це було зроблено за нашим запитом у рамках цього от розслідування", - також розповів глава МВС.

Низку кримінальних справ, за його словами, порушено і стосовно чиновників Мінтрансу.

"Ще один акцент - Мінтранс. Ряд кримінальних справ порушено за фактами, тривають перевірки. Однак у рамках перевірок уже є ціла низка санкцій. Зокрема для недопущення виїзду за кордон осіб, які можуть бути причетними до махінацій", - додав Аваков.

У цьому контексті він також зазначив, що кілька справ порушено стосовно розкрадання казни і бюджетних коштів, накладено мораторій на операції, які дозволили б вивести гроші за територію України або переказати іноземним банкам.

При цьому варто зазначити, що чимало осіб, щодо яких порушено кримінальні справи, перебувають не в Україні. Коментуючи цей факт, голова МВС зазначив: "Говорити про це публічно я зараз не маю права. Скажу тільки, що про всіх "віпів"-утікачів щодо місця їх перебування розуміння, плюс-мінус, є. Усі вони покинули країну 20-22 числа. Тобто ще до того, як Авакова призначили в.о. глави МВС, і до того, як були сформовані нові органи прокуратури та СБУ, до того, як були видані ордери на їх арешт".

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю Арсен Аваков: "Усього сьогодні в розшуку близько сорока чоловік "колишніх".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram