ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба заперечує проникнення в Україну груп бойовиків

Прикордонники просять не поширювати неперевірену інформацію

Держприкордонслужба заперечує проникнення в Україну груп бойовиків
Фото: http://dpsu.gov.ua/

Державна прикордонна служба України заперечує проникнення на територію України організованих груп бойовиків з Росії.

Про це йдеться в заяві відомства.

"Останнім часом деякі інтернет-видання, з посиланням на окремих громадських діячів, поширюють неперевірену або відверто неправдиву інформацію про нібито несанкціоноване проникнення на територію України організованих груп бойовиків із Російської Федерації з метою дестабілізації ситуації в країні", - сказано в ньому.

На думку Держприкордонслужби, така інформація не тільки сприяє нагнітанню паніки серед населення, а й фактично працює на користь сепаратистів, оскільки дискредитує прикордонну службу й інші правоохоронні органи.

"Зокрема, сьогодні на одному із сайтів з'явилася інформація про те, що нібито 13 березня через пункт пропуску в Донецькій області група агресивно налаштованих громадян РФ прибула в Донецьк для участі в проросійському мітингу. Як відомо, мітинг "За Єдність України" в Донецьку 13 березня закінчився масовою бійкою, яку спровокували проросійськи налаштовані молодчики. При цьому було зазначено і марку автобуса, і фірму-організатора поїздки. У зв'язку із цим Державна прикордонна служба офіційно інформує про те, що автобус марки "ДАФ" сполучення "Афіни-Донецьк-Єсентуки" в'їхав на територію України 12 березня близько 22 години через пункт пропуску "Кучурган". Згідно з наявними обліковими даними, державний кордон України як пасажири цього автобуса перетнули 6 громадян України і 5 громадян Греції. Інших підозрілих осіб або осіб, які не змогли підтвердити мету прямування в Україну, в автобусі не було", - сказано в повідомленні.

Відомство також спростовує заяву одного з чиновників Луганської облдержадміністрації про те, що на території дитячих будинків та оздоровчих закладів регіону збираються групи бойовиків, які потім беруть участь у заходах дестабілізації ситуації в Україні.

"Державна прикордонна служба спільно з представниками МВС і СБУ перевірила в межах області 56 таких закладів і ні в одному випадку ні підозрілих осіб, ні ознак їх перебування виявлено не було", - сказано в повідомленні.

Відомство нагадує, що спільно зі Збройними силами, МВС і СБУ застосовує "безпрецедентні заходи" охорони кордону та забезпечення режиму в прикордонних регіонах.

"Тільки за минулу добу в Україні не пропустили майже 600 громадян Російської Федерації, які не змогли підтвердити мету поїздки і, ймовірно, прямували в Україну задля дестабілізації ситуації", - зазначила прикордонна служба.

Нагадаємо, за офіційними даними, під час сутичок у Донецьку загинув один чоловік - член партії "Свобода", який отримав ножове поранення. По медичну допомогу звернулися 26 постраждалих. У лікувальних установах сьогодні перебувають четверо, один з них - у тяжкому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram