ГоловнаПолітика

МЗС: РФ залишає за собою право захищати співвітчизників в Україні

У відомстві впевнені, що активіста донецької "Свободи" вбили українські праві радикали

МЗС: РФ залишає за собою право захищати співвітчизників в Україні
Фото: EPA/UPG

Київська влада не контролює ситуацію в країні, в цій ситуації Москва залишає за собою право взяти під захист співвітчизників в Україні.

Про це заявили в п'ятницю в МЗС РФ з приводу сутичок у Донецьку 13 березня.

"13 березня Донецьку сталися трагічні події, пролилася кров. На мирних демонстрантів, які прийшли на вулиці міста, щоб висловити своє ставлення до деструктивної позиції людей, які називають себе українською владою, напали праворадикальні угруповання, озброєні травматичною зброєю і битами, які напередодні почали з'їжджатися до міста з інших регіонів країни. Внаслідок сутичок є велика кількість поранених, одна людина загинула", - наголошується в повідомленні, інформують РИА Новости.

МЗС РФ вважає, що нова влада України не контролює ситуацію в країні, не може "роззброїти бойовиків", забезпечити безпеку населення і законне право людей на проведення мітингів.

"Ми неодноразово заявляли, що ті, хто прийшли до влади в Києві, мають роззброїти бойовиків, забезпечити безпеку населення і законне право людей на проведення мітингів. На жаль, як показують події в Україні, цього не відбувається, київська влада не контролює ситуацію в країні", - підкреслюється в повідомленні.

"Росія усвідомлює свою відповідальність за життя співвітчизників і співгромадян в Україні й залишає право взяти людей під захист", - резюмує МЗС РФ.

Нагадаємо, ввечері 13 березня в Донецьку відбувся мітинг на підтримку цілісності України. Одночасно проходив мітинг і проросійськи налаштованих активістів. Між мітингувальниками виникла бійка, внаслідок якої загинула людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram