ГоловнаПолітика

Турчинов доручив терміново знайти винуватих у сутичках у Донецьку

В. о. президента співчуває сім'ям загиблих і постраждалих

Турчинов доручив терміново знайти винуватих у сутичках у Донецьку
Фото: EPA/UPG

В. о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив МВС негайно знайти винуватих у сутичках учасників мітингу за єдність України з проросійськими активістами в Донецьку 13 березня.

"Усі особи, причетні до загибелі та поранення людей у Донецьку, повинні бути негайно затримані і покарані відповідно до чинного законодавства", - наголошено в дорученні МВС, повідомляє прес-служба представництва президента.

Турчинов висловлює співчуття сім'ям загиблих і постраждалих.

"Кадри жахливого побоїща вже облетіли весь світ. Цинічно те, що пролилася кров громадян України, які у себе вдома, в рідному місті вийшли на мітинг із підтримкою цілісності нашої країни... Їм (сепаратистам) і їхнім господарям у Кремлі не важливі життя людей, яких вони нібито зібралися захищати. Це повинен усвідомити кожен українець", - зазначив він.

Турчинов доручив негайно розібратися в ситуації, затримати всіх причетних до кровопролиття й покарати так, як велить  закон, за скоєні злочини.

Нагадаємо, вчора в Донецьку проросійські активісти влаштували криваву бійню на мирному мітингу за єдність України. Унаслідок бійки від ножового поранення помер 22-річний житель Донецька, ще 17 людей ушпиталили.

Сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вночі затримали чотирьох організаторів і призвідників масової бійки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram