ГоловнаПолітика

Яценюк закликав Росію вивести війська з Криму і розпочати переговори

Прем'єр упевнений, що росіяни не хочуть війни

Яценюк закликав Росію вивести війська з Криму і розпочати переговори
Фото: www.kmu.gov.ua

Україна вкотре закликає Росію вивести війська з Криму і сісти за стіл переговорів для врегулювання конфлікту.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку.

"Військову присутність у Криму чітко ідентифіковано: це присутність російських військових. Ми закликаємо Російську Федерацію вивести свої сили, розгорнуті в Криму, і розпочати реальні переговори і контакти для врегулювання кризи", - сказав він.

Яценюк висловив упевненість у тому, що конфлікт у Криму можна врегулювати мирно. "Я звертаюся до Росії: ми шукаємо відповідь на питання, чи хочуть росіяни війни. Упевнений як прем'єр-міністр України, яка впродовж десятиліть мала теплі дружні відносини з Росією - росіяни не хочуть війни. І сподіваюся, що російський уряд і російський президент прислухаються до свого народу. Ми повернемося за стіл переговорів і негайно вирішимо цей конфлікт", - додав український прем'єр.

Окрім того, за його словами, поведінка Російської Федерації стосовно України підриває глобальну безпеку у світі та реалізацію програми нерозповсюдження ядерної зброї.

"Те, як вони почали поводитися, підриває всю глобальну безпеку і програму ядерного нерозповсюдження. Оскільки після таких дій буде дуже важко кого-небудь переконати у світі утриматися від володіння ядерною зброєю", - сказав Яценюк.

Керівник українського уряду нагадав, що Україна свого часу відмовилася від третього за розміром у світі арсеналу ядерної зброї, отримавши натомість гарантії своєї безпеки від міжнародної спільноти.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки. Візит триватиме до 14 березня. Напередодні відбулася зустріч Яценюка з президентом США Бараком Обамою.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram