ГоловнаПолітика

Москва готова до переговорів з Україною по лінії МЗС

Справа за українською стороною

Москва готова до переговорів з Україною по лінії МЗС
Фото: neftegaz.ru

МЗС Росії заявляє про готовність провести переговори з українськими дипломатами 14 березня в Мінську.

Про це повідомляє прес-служба російського міністерства.

МЗС Росії шкодує через появу в ЗМІ коментарів представників МЗС України та передану у Виконком СНД ноту, де йдеться про відмову держав-учасниць СНД обговорювати ситуацію в Україні, наголошують у повідомленні.

"Хотіли б роз'яснити хронологію і суть подій. 11 березня ц.р. в Мінську за ініціативою української сторони відбулося позачергове засідання Ради постійних повноважних представників при статутних та інших органах Співдружності під головуванням Постійного повноважного представника України при координаційних інститутах СНД І.Г. Бунечка. На ньому обговорювали питання про пропозиції держав-учасниць СНД у зв'язку з ініціативою України про проведення позачергового засідання Ради міністрів закордонних справ СНД", - йдеться в повідомленні.

"За підсумками засідання сторони вирішили "у зв'язку з відсутністю згоди більшості держав-учасниць СНД на проведення ініційованого Україною позачергового засідання Ради міністрів закордонних справ СНД 12 березня 2014 року в місті Києві підтримати пропозицію про проведення 14 березня поточного року в місті Мінську зустрічі на рівні заступників міністрів закордонних справ держав-учасниць СНД для обговорення ситуації, що склалася в Україні", - зазначає МЗС РФ.

МЗС Росії нотою від 11 березня поінформувало Виконавчий комітет СНД про свою згоду на цю зустріч 14 березня в Мінську. "Хочемо підтвердити, що ми були і залишаємося готові до її проведення. Справа за українською стороною, яка в ноті свого МЗС заявила, що така зустріч для неї неприйнятна", - заявили в російському відомстві.

Нагадаємо, 11 березня в Мінську за ініціативою української сторони відбулося позачергове засідання Ради постійних повноважних представників при статутних та інших органах СНД під головуванням України. На ньому обговорювали питання про пропозиції держав-учасниць СНД у зв'язку з ініціативою України про проведення позачергового засідання Ради міністрів закордонних справ СНД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram