ГоловнаПолітика

Міноборони: звернення військових з "Бельбеку" - ультиматум російським військам

За словами Тенюха, з українськими військами в Криму постійно підтримується зв'язок

Міноборони: звернення військових з "Бельбеку" - ультиматум російським військам

Відеозвернення командира військової частини в "Бельбеку" Юлія Мамчура - це застереження для російських військових, які продовжують жорстке блокування частин ЗСУ в Криму, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Командир Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна полковник Юлій Мамчур сьогодні, 13 березня, в ході розмови з виконуючим обов’язки міністра оборони України Ігорем Тенюхом підтвердив, що оприлюднене ним відеозвернення у мережі Інтернет є застереженням для російських військовослужбовців, які блокують військові частини Збройних Сил України, дислоковані у Криму", - пояснили в Міноборони.

За словами офіцера, російські військові чинять постійний тиск на українських військовослужбовців і виставляють ультиматуми все більш жорсткого характеру.

Тенюх сказав, що з командирами та особовим складом військових частин в Криму підтримується постійний зв’язок. "Військовослужбовці підкреслюють готовність виконувати завдання за призначенням та залишатися вірними присязі. Вони знають про вжиті керівництвом держави невідкладні заходи з метою підтримання військовослужбовців військових частин ЗС України в Криму, які зірвали плани агресора, стримуючи відверті провокації на межі можливого вибуху та забезпечуючи передумови для врегулювання конфлікту і збереження цілісності країни", - повідомили в Міноборони.

Нагадаємо, командування 204 бригади тактичної авіації, що дислокується на аеродромі "Бельбек" біля Севастополя, закликало владу України дати чітку команду для подальших дій кримським військовослужбовцям. Якщо таких вказівок не буде, військові захищатимуть Батьківщину згідно зі статутом, аж до відкриття вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram