ГоловнаПолітика

Путін запевняє, що криза в Україні виникла не через Росію

Президент закликав подумати на тему, як будувати відносини з Україною, Європою і США

Путін запевняє, що криза в Україні виникла не через Росію
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що криза в Україні, на територію якої введені російські війська, виникла не з провини Росії.

Про це президент сказав перед початком засідання з членами Ради безпеки Росії.

"Ми не можемо обійти увагою ті події, які складаються навколо України, Криму і всього, що стосується цієї непростої проблеми, яка виникла, хочу це підкреслити, не з нашої вини. Ця криза виникла, і ми так чи інакше втягнуті в неї. Хочу відзначити, що це, перш за все, внутрішньоукраїнська криза. На жаль, ми всі розуміємо, що ми опинилися так чи інакше втягненими в ці події", - цитує слова Путіна прес-служба Кремля.

"Давайте подумаємо разом на тему, як нам будувати відносини з нашими партнерами і друзями України і з іншими нашими партнерами в Європі і в Сполучених Штатах", - додав він.

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації Росії одностайно підтримала пропозицію президента РФ Володимира Путіна про введення військ в Україну.

При цьому в Криму з 27 лютого російські військовослужбовці блокують роботу військових частин, прикордонних постів, чинять моральний і фізичний тиск на прикордонників і військовослужбовців.

За словами в.о. міністра оборони Ігоря Тенюха, на південно-східних кордонах України і в Криму знаходиться 220 тисяч російських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram