ГоловнаПолітика

Яценюк задоволений пакетом допомоги з боку США та ЄС

Захід зробить все, щоб зберегти Україну, упевнений прем'єр

Яценюк задоволений пакетом допомоги з боку США та ЄС
Фото: voanews.com

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк задоволений тим, як США і ЄС допомагають нам вийти з кризи.

Про це він сказав на виступі в Атлантичній Раді у Вашингтоні під час робочого візиту в США в середу, 12 березня, інформує прес-служба Кабміну.

"Я задоволений тим, як США і ЄС допомагають нам вийти з кризи", - сказав Яценюк.

Він також нагадав, що Україна вже отримала пакет фінансової допомоги від західних партнерів: "Він на столі. Ми ще маємо укласти угоду з МВФ, але ми вже отримали 1 млрд. доларів як гарантії для стабілізації української економіки".

За його словами, західний світ відданий тому, щоб зберегти цілісність і незалежність України, і дуже важливо, що Європейський Союз і США "говорять в один голос".

"Ми отримали дуже чітку заяву, що ЄС і США зроблять все можливе, щоб підтримати український народ і зберегти Україну", - зазначив Яценюк.

Він додав, що Україна досі переконана: кризу з Росією можна вирішити дипломатією та політичними механізмами.

"З часом шанси на це не такі великі, як, наприклад, минулого тижня. Але ці можливості є", - підкреслив прем'єр.

За словами Яценюка, перший сценарій президента РФ Володимира Путіна - "заволодіти Кримом в тій чи іншій формі": "Але він може піти далі. І в Росії є інший сценарій - як захопити всю Україну, в тому числі українську столицю. Все залежить він персональних його (президента Путіна - ред.) цілей".

"Кілька років тому він (президент Путін - ред.) сказав, що найбільша катастрофа минулого сторіччя - це розпад Радянського Союзу. Я б сказав, що найбільшою катастрофою століття було б відновлення Радянського Союзу", - підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram