ГоловнаПолітика

Профільний комітет погодив закон про президентські вибори

Глава комітету переконаний, що в травні Україна проведе легітимні і прозорі вибори президента

Профільний комітет погодив закон про президентські вибори

Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування  рекомендує парламенту підтримати законопроект про вибори президента.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби комітету.

Відзначається, що під час роботи над законопроектом комітет разом з авторами пропозицій і поправок, представниками Центральної виборчої комісії обробив понад 150 поправок. "Зокрема, парламентарі погодили 92 поправки і відхилили - 46. Інші - частково враховані або частково відхилені", - сказано в повідомленні.

Так, була врахована поправка про те, щоб доповнити частину першу статті 84 реченням про те, що ЦВК зобов'язана встановити результати виборів президента, незалежно від кількості виборчих дільниць або виборчих округів, на яких голосування не відбулося.

Також комітет підтримав поправку до статті 84 про те, що в разі, якщо голосування в межах окремих територіальних виборчих округів не відбулося, результати голосування в день виборів президента встановлюються за встановленими підсумками голосування в інших територіальних округах.

Також депутати вирішили доповнити статтю 84 частиною про те, що окружна виборча комісія зобов'язана встановити підсумки голосування в межах територіального виборчого округу, незалежно від кількості виборчих дільниць відповідного округу, на яких голосування не було організовано і проведено в день голосування.

У випадку, якщо голосування на всіх дільницях виборчого округу в день голосування не було організовано і проведено відповідно до статей 76 і 77 цього закону, окружна виборча комісія встановлює, що голосування в межах відповідного виборчого округу не відбулося.

На думку голови комітету, депутата Ради Давида Жванії (позафракційний), це - компромісний проект закону про проведення виборів президента.

"Переконаний, що днями парламент проголосує за нього, і в травні ми проведемо легітимні, спокійні, прозорі вибори президента, в результатах яких ніхто не зможе сумніватися", - зазначив голова комітету.

Нагадаємо, 22 лютого Рада підтримала постанову, яка, зокрема, передбачає проведення президентських виборів 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram