ГоловнаПолітика

Суд визнав "Беркут" поза законом

Суд задовольнив позов Анатолія Гриценка та Руслани Лижичко

Суд визнав "Беркут" поза законом
Фото: Макс Левин

Сьогодні, 12 березня, Окружний адміністративний суд України, задовольнивши спільний позов народного депутата Анатолія Гриценка і Руслани Лижичко, остаточно визнав дії спецпідрозділу МВС "Беркут" поза законом.

Про це Гриценко сказав в коментарі

"ЛІГАБізнесІнформ".

"Позов повністю задоволений Окружним адміністративним судом. Усі накази попереднього міністра внутрішніх справ щодо "Беркута" скасовано. Повноваження, в рамках яких діяв "Беркут" досі, визнано незаконними", - сказав він.

Нагадаємо, 26 лютого міністр внутрішніх справ

Арсен Аваков підписав розпорядження про ліквідацію спецпідрозділу "Беркут". Водночас громадські активісти вважають за необхідне довести в суді неправомірність дій "Беркута" за час Євромайдану.

Із цією метою Анатолій Гриценко і Руслана Лижичко подали позов до Окружного адміністративного суду Києва про визнання протиправними та нечинними наказ МВС України від 18.05.2004 року №529 "Про затвердження Положення про підрозділ міліції особливого призначення "Беркут"; наказ МВС України від 24.10.2013 року №1011 "Про затвердження Положення про спеціальний підрозділ міліції громадської безпеки "Беркут" і про визнання відсутності компетенції підрозділу міліції "Беркут".

Згодом рішенням суду дві справи об'єднати в одне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram