ГоловнаПолітика

Росія вже вирішила, що Крим увійде до її складу як республіка, - ЗМІ

Це питання мають вирішити до кінця березня

Росія вже вирішила, що Крим увійде до її складу як республіка, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Негласне рішення про приєднання Криму до Росії вже ухвалено на найвищому рівні в Кремлі.

Про це пише російське видання "Газета.Ru" з посиланням на свої джерела.

"Крим, швидше за все, приймуть до складу РФ як республіку, в якій використовуватимуть дві офіційні мови: російська та кримськотатарська", - пише видання.

Про термін, протягом якого Москва може офіційно ухвалити рішення про входження Криму до складу Росії, думки джерел розходяться.

Деякі стверджують, що таких термінів не встановлено. Водночас співрозмовник видання, близький до адміністрації президента РФ, повідомив, що поставлено завдання вирішити це питання до кінця березня.

Підставою для такого приєднання стане російсько-кримський міждержавний договір.

Співрозмовники видання також виключають сценарій Абхазії та Південної Осетії, тому що в Криму знаходиться російський Чорноморський флот.

Нагадаємо, 11 березня Верховна Рада Криму ухвалила декларацію про незалежність автономної республіки і Севастополя.

Декларацією передбачено за результатами призначеного на 16 березня республіканського референдуму з питань територіальної приналежності Криму оголосити Республіку Крим незалежною і суверенною державою і звернутися до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ як нового суб'єкта.

Генпрокуратура України вже оскаржила в суді протиправні рішення, ухвалені Верховною Радою АР Крим та Севастопольською міською радою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram