ГоловнаПолітика

ВАСУ розгляне правомірність покладання на Турчинова обов'язків президента

Перше слухання відбудеться 19 березня

ВАСУ розгляне правомірність покладання на Турчинова обов'язків президента
Фото: Артем Атаманюк

Вищий адміністративний суд України відкрив провадження про правомірність рішення Верховної Ради України про покладання на голову Верховної Ради Олександра Турчинова обов'язків президента.

Про це заявив адвокат Володимир Оленцевич, пише РБК-Україна.

"27 лютого я скерував позов у Вищий адміністративний суд, відповідач - Верховна Рада. Уже вчора я отримав визначення, і суд відкрив провадження. Мій позов містив дві частини. Перша стосувалася постанови Верховної Ради України про призначення виборів 25 травня, і друга частина позову стосувалася постанови парламенту про покладання в.о. президента на Олександра Турчинова. Відкрито провадження саме щодо другої частини мого позову", - заявив він.

За його словами, 19 березня на 10:00 по вул. Московській, 8 призначено перше слухання суду.

"При цьому суд відмовив у відкритті провадження щодо виборів президента. Вищий адміністративний суд відмовив відкрити провадження, посилаючись на конституційну юрисдикцію", - зазначив Оленцевич.

Нагадаємо, 11 березня у Верховній Раді зареєстрували проект постанови про перенесення президентських виборів на 7 грудня. Раніше джерела в парламентській фракції "Батьківщини" повідомили, що вибори президента України можуть перенести або скасувати через ситуацію в Криму.

22 лютого Верховна Рада винесла постанову про самоусунення президента України Віктора Януковича від виконання конституційних обов'язків і призначила дострокові вибори президента на 25 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram