ГоловнаПолітика

Генпрокуратура оскаржила "незалежність" Криму

Також оскаржено незаконні рішення Севастопольської міськради

Генпрокуратура оскаржила "незалежність" Криму
Фото: 1tv.com.ua

Генеральна прокуратура оскаржила протиправні рішення, ухвалені Верховною Радою АР Крим і Севастопольською міською радою.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

Так, згідно з повідомленням, Генпрокуратурою до Окружного адміністративного суду Києва заявлено вимоги про скасування прийнятих 11 березня парламентом Криму і Севастопольською міськрадою рішень про затвердження "Декларації про незалежність Автономної Республіки Крим та м. Севастополя".

Також оскаржено незаконні рішення Севастопольської міської ради від 7 березня про підготовку та проведення загальнокримського референдуму 16 березня в Севастополі.

Одночасно заявлено клопотання про забезпечення вимог прокурора шляхом зупинення дії зазначених рішень.

"Ухвалені Верховною Радою АР Крим і Севастопольською міською радою рішення є виразно протиправними і зазіхають на принципи конституційного ладу, територіальної цілісності та устрою України, ставлять під загрозу громадський порядок і безпеку, життя і здоров'я людей, створюють небезпеку заподіяння шкоди суспільним і державним інтересам, що вимагає втручання органів прокуратури", - наголосили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, сьогодні, 11 березня, Верховна Раду Криму ухвалила декларацію про незалежність Автономної Республіки і Севастополя.

Декларацією передбачено за результатами призначеного на 16 березня республіканського референдуму з питань територіальної приналежності Криму оголосити Республіку Крим незалежною і суверенною державою і звернутися до Російської Федерації з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ як нового суб'єкта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram