ГоловнаПолітика

У Киргизстані звернення Януковича назвали "неадекватним"

Республіка виступає за якнайшвидше врегулювання ситуації в Україні мирними засобами

У Киргизстані звернення Януковича назвали "неадекватним"
Фото: EPA/UPG

Киргизька Республіка розділяє стурбованість світової громадськості у зв'язку з ескалацією напруженості в Україні і виступає за якнайшвидше врегулювання ситуації в Україні мирними засобами, шляхом переговорів і діалогу.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ КР, повідомляє kabar.kg

"Киргизька Республіка засуджує будь-які дії, направлені на дестабілізацію ситуації в Україні. Тому вважаємо недоречною і неадекватною заяву Віктора Януковича від 11 березня поточного року", - зазначають в МЗС.

Зовнішньополітичне відомство підкреслює, що єдиним джерелом влади в будь-якій країні є народ.

"Не може бути легітимним президент, що повністю втратив довіру свого народу і де-факто президентські повноваження і, більше того, втік зі своєї країни. Саме непродумані дії і корумпованість колишньої влади України призвели до сьогоднішньої кризи і загибелі десятків безневинних людей", - пояснюється в заяві.

Киргизька Республіка виступає за якнайшвидше врегулювання ситуації в Україні мирними засобами, шляхом переговорів і діалогу, при безумовному дотриманні норм міжнародного права і Статуту ООН.

Нагадаємо, сьогодні під час чергового виступу перед журналістами із заявою екс-президент України Віктор Янукович заявив, що повернеться в Україну, як тільки дозволяють обставини.

Зазначимо також, народний депутат Геннадій Москаль вважає, що Янукович невдовзі приїде до Криму і звідти "вестиме свою підривну діяльність".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram