ГоловнаПолітика

Лікарі Charite провели першу операцію Тимошенко

Реабілітація триватиме до 2 тижнів

Лікарі Charite провели першу операцію Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Лікарі берлінської клініки Charite провели перше оперативне втручання для відновлення стану здоров'я екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Про це повідомив на прес-конференції в Києві нейрохірург, екс-міністр охорони здоров'я України Микола Поліщук.

"Німецькі лікарі провели перше оперативне втручання, яке було направлено на блокаду уражених нервових закінчень. Це розцінюється як одна з хірургічних маніпуляцій", - цитує його сайт Тимошенко у вівторок, 11 березня.

Екс-міністр охорони здоров'я не виключив, що таку маніпуляцію потрібно буде повторити, і тільки після цього можна визначати доцільність проведення Тимошенко операції.

"Ця маніпуляція, проведена в гострому періоді захворювання, дозволяє хворому через три-чотири години встати з візка і кинути милиці", - повідомив Поліщук.

Доктор медичних наук зазначив, що реабілітація пацієнта після таких хірургічних втручань залежно від реакції на них організму триватиме до двох тижнів. "Це може бути, як стаціонарна, так і амбулаторна реабілітація. При хронічній формі стадія реабілітації може затягнутися і довше. Однак згідно з даними, які у мене є, можна сказати, що процес проведено успішно, і час покаже, як далі проводити лікування", - додав він.

Поліщук також підкреслив, що лікування Тимошенко в берлінській клініці Charite здійснюється за рахунок її сім'ї.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко перебуває на лікуванні в берлінській клініці Charite з 8 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram