ГоловнаПолітика

Фонд Співробітництва країн Чорного і Каспійського моря засудив військові дії в Криму

Організація закликала до мирних перемовин

Учасники Генеральної Асамблеї Міжнародного фонду Співробітництва та Партнерства країн Чорного і Каспійського моря, засідання якої відбувалося вчора в Стамбулі, обговорили проведення військових дій на території Криму.

Про це повідомив керівник Об'єднаної Діаспори Азербайджанців України Хікмет Джавадов, інформує прес-служба організації.

При цьому стверджується, що "кримське питання" спочатку не внесли до порядку денного, але воно викликало серед учасників зборів найбільшу дискусію.

Також наголошується, що деяким європейським і російським учасникам засідання довелося доводити, що Крим заповнений саме російськими військовими, а не самоорганізованими жителями півострова.

Після тривалого обговорення керівництво Генеральної Асамблеї Міжнародного фонду Співробітництва та Партнерства країн Чорного і Каспійського моря офіційно засудили будь-які військові дії в Криму. Сторони конфлікту закликали розпочати мирний діалог.

"З відповідним документом Фонд звернувся до парламентів Росії, України і ЄС", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначимо, що Генеральна Асамблея зібрала вчора представників 28 країн: авторитетних дипломатів, вчених і громадських діячів. Зокрема, на засіданні були присутні голова відділення UNDESA Андрій Абрамов, посол Організації Ісламського Співробітництва в ЄС Аріф Мамедов, координатор UNEP для Європи Махір Алієв, аналітик Аманда Пол з брюссельського Центру європейської політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram