ГоловнаПолітика

Керрі відмовився зустрічатися з Путіним через конфлікт у Криму

Держсекретар вимагає від Росії піти на деескалацію конфлікту

Керрі відмовився зустрічатися з Путіним через конфлікт у Криму
Джон Керри
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Джон Керрі відмовився від зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, поки Росія не піде на деескалацію конфлікту в Криму, повідомила прес-секретар Держдепу Джен Псакі.

Як пише Російська служба ВВС, Керрі передав міністрові закордонних справ Росії Сергію Лаврову пропозиції США для деескалації конфлікту. А Лавров запросив держсекретаря провести зустріч у Росії з Путіним, однак Керрі наразі відмовився.

"Коли держсекретар Керрі говорив із міністром закордонних справ Лавровим цими вихідними, він дав зрозуміти, що вітатиме наступні переговори про деескалацію кризи в Україні, якщо і коли ми побачимо конкретні докази, що Росія готова піти на наші пропозиції", - розповіла Псакі.

Вона також не виключила, що Лавров і Керрі можуть зустрітися ще до проведення "референдуму" в Криму.

Нагадаємо, 9 березня Керрі заявив, що якщо Росія не облишить спроб анексувати Крим, дипломатичні відносини між США і російською стороною будуть неможливі. Держсекретар США також відклав візит у Росію, під час якого планувалося обговорення ситуації в Україні, що склалася внаслідок військового вторгнення РФ до Криму.

Раніше, 6 березня, Керрі і Лавров провели "жорстку" зустріч щодо ситуації в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram