ГоловнаПолітика

Портнов отримав російське громадянство, - Княжицький (оновлено)

Екс-заступник голови АП нібито консультує Раду Федерації щодо приєднання Криму

 Портнов отримав російське громадянство, - Княжицький (оновлено)
Фото: http://focus.ua

Екс-заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов перебуває в Москві і консультує Раду Федерації щодо приєднання Криму до Росії.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook нардеп від "Батьківщини" Микола Княжицький.

"Як мене повідомили російські журналісти, Андрій Портнов у Москві. Він отримав громадянство Росії і консультує апарат Ради Федерації щодо організації приєднання Криму. У цей час його прямий начальник Сергій Льовочкін катався на лижах у Куршавелі, патронований ними Михайло Добкін перебуває в СІЗО, ще один соратник Кернес розгублений. Ірина Бережна, яка пропонувала чесним журналістам дискредитувати Віталія Портникова, залишається депутатом Ради. Чесні журналісти, які "чесно" мовчали про ці пропозиції, залишаються чесними журналістами. Життя триває", - зазначив Княжицький.

Оновлення. Портнов передав УНІАН заяву, в якій він спростовує отримання російського громадянства.

"Інформація про отримання мною російського громадянства не відповідає дійсності. Я був і є громадянином України. Також є брехнею, що я працюю проти України. Я підтримую свою країну і переживаю за неї, виступаю за територіальну цілісність і єдність України. Також ще раз спростовую інформацію про наявність у мене рахунків або активів за кордоном, а відомості про внесення мене до списків осіб, яким заморожені активи, вважаю цілеспрямованою брехнею, спрямованою на мою дискредитацію. Усі політично мотивовані рішення, ухвалені щодо мене, будуть оскаржені в компетентних органах України і Європи", - заявив Портнов.

Нагадаємо, ще 24 лютого Портнов заявив, що виїхав з України, боячись за своє життя. Перед цим захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що Портнов у Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram