ГоловнаПолітика

Каплін назвав 10 вимог МВФ до України

Українцям можуть заборонити достроково йти на пенсію

Каплін назвав 10 вимог МВФ до України
Фото: www.poltava.pl.ua

Нардеп від партії УДАР Сергій Каплін назвав 10 вимог Міжнародного валютного фонду, які будуть викладені в меморандумі з Україною. Їх виконання дозволить відкрити нову кредитну лінію для України.

Про це він повідомив у своєму блозі на LB.ua. Далі наводимо список вимог МВФ, які стали відомі Капліну.

1. Підвищити пенсійний вік - на два роки для чоловіків, на три - для жінок. Ліквідувати право на достроковий вихід на пенсію і принцип вважати рік за два на небезпечних підприємствах.

2. Ліквідувати інститут спеціальних пенсійних допомог, які виділяються вченим, державним службовцям, керівникам державних підприємств. Обмежити пенсії працюючим.

3. Підвищити ціну на газ для муніципальних підприємств на 50%, удвічі для приватних споживачів. Збільшити вартість електрики на 40%. Дозволити встановлення цін ЖКГ. Допустити зростання цін відповідно зростанню цін на газ. Збільшити акциз на бензин на 60 євро.

4. Скасувати пільги та підвищити податки на транспорт на 50%. Не підвищувати прожитковий мінімум, балансувати соціальну ситуацію за рахунок точкових субсидій.

5. Приватизувати всі шахти і скасувати всі субсидії. Скасувати пільги для підприємств ЖКГ, транспорту тощо. Скасування державної підтримки пологів, безкоштовного харчування, підручників.

6. Обмежити практику спрощеного оподаткування. Скасувати практику пільг з ПДВ у сільській місцевості. Зобов'язати аптеки і фармацевтів платити ПДВ.

7. Скасувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Скасувати субсидії для виробників свинини і курятини.

8. Скоротити склад міністерств до 14. Залишити лише одного віце-прем'єра. Скасувати посаду міністра Кабінетів Міністрів. Ліквідувати шість міністерств. Підпорядкувати всі державні органи міністерствам. Податкова адміністрація, митниця, фонд держмайна повинні увійти до міністерства фінансів.

9. Обмежити зайву оплату праці державних осіб.

10. Допомога з безробіття має нараховуватися тільки після мінімального періоду в шість місяців роботи. Оплачувати лікарняні на рівні 70% від заробітної плати, але не нижче від прожиткового мінімуму. Оплачувати лікарняний, починаючи тільки з третього дня хвороби.

Нагадаємо, прем'єр Арсеній Яценюк пообіцяв задовольнити всі вимоги Міжнародного валютного фонду, які будуть необхідні для відкриття нової кредитної лінії. Як відомо, Україна хоче отримати від МВФ щонайменше $15 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram