ГоловнаПолітика

Прикордонники почали спецоперацію на кордоні з Придністров'ям

Для запобігання можливих провокацій

Прикордонники почали спецоперацію на кордоні з Придністров'ям
Фото: podrobnosti.ua

Державна прикордонна служба України розпочала спеціальну операцію на кордоні з Придністров'ям для недопущення в'їзду в Україну провокаторів.

Про це повідомили у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України.

"На придністровському сегменті українсько-молдовського державного кордону почалася ще одна спеціальна операція. Це пов'язано із заявами МЗС України і представників деяких держав в ООН щодо активності російських військ на території Придністровського регіону і вербування провокаторів для дестабілізації обстановки в Одеській області", - йдеться в повідомленні.

До проведення заходів додатково залучаються резерви Держприкордонслужби спільно з військовослужбовцями ЗСУ, а також виставляються додаткові прикордонні загони і патрулі та контрольні пости.

Держприкордонслужба продовжує нарощувати сили з охорони кордону, посилюється прикордонний контроль та контроль над дотриманням правил прикордонного режиму.

"Охорона державного кордону на всіх ділянках здійснюється посилено. На службі в морі використовуються кораблі і катери Морської охорони. Авіація прикордонного відомства проводить моніторинг державного кордону. Спільно зі співробітниками МВС та СБУ на кордоні з Росією триває операція "Кордон" з недопущення в'їзду в Україну осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру", - зазначили у прикордонному відомстві.

Нагадаємо, 7 березня директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс заявив, що в Придністров'ї вербують найманців для дестабілізації ситуації в Одеській області.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram