ГоловнаПолітика

ГПУ порушила 43 кримінальні справи за фальсифікацію справ активістів Євромайдану

Наразі ініційовано звільнення від адміністративної відповідальності 390 осіб

ГПУ порушила 43 кримінальні справи за фальсифікацію справ активістів Євромайдану
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України відкрила 43 кримінальні провадження за фальсификацію органами МВС матеріалів справ активістів Євромайдану.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"За дорученням виконувача обов'язків Генерального прокурора України Олега Махніцького за участю прокуратур регіонів організовані і проводяться перевірки виконання Закону України "Про недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України", - йдеться в повідомленні.

Наразі ініційовано звільнення від адміністративної відповідальності 390 осіб, які були учасниками масових акцій протесту, визначених ст. 4 Закону.

Розпочато 43 кримінальні провадження за фактами фальсифікації посадовими особами органів МВС України матеріалів справ про адміністративні правопорушення щодо зазначених осіб.

Нагадаємо, 21 лютого, Верховна Рада України ухвалила закон про недопущення переслідування і покарання осіб, які брали участь у подіях під час мирних зібрань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram