ГоловнаПолітика

Москва готова до діалогу із Заходом щодо ситуації в Україні, - Лавров

За словами міністра діалог має бути чесним і партнерським

Москва готова до діалогу із Заходом щодо ситуації в Україні, - Лавров
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Росія готова до діалогу, спрямованого на те, щоб забезпечити виконання зобов'язань, взятих на себе тими, хто зараз оголосив себе керівництвом України.

Таку заяву зробив голова МЗС РФ Сергій Лавров за результатами перемовин з таджицьким колегою Сіроджиддіном Асловим, інформує РИА Новости.

"У тому, що стосується Російської Федерації, ми відкриті до чесного, рівноправного, об'єктивного діалогу з нашими зарубіжними партнерами, щоб постаратися знайти шляхи допомоги усім українським сторонам вийти з цієї кризи", - сказав Лавров.

Голова російського зовнішньополітичного відомства зазначив, що документ, підписаний 21 лютого Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком, не виконується "в частині тих зобов'язань, які ці люди взяли на себе". Зокрема, не роззброєні незаконні формування, не розблоковано вулиці, міста, захоплені будівлі, не створено уряд національної єдності, забута конституційна реформа, яка враховуватиме інтереси всіх без винятку регіонів України.

За словами Лаврова, ухвалюють односторонні рішення, порушують кримінальні справи, або висувають відповідні вимоги всупереч усім домовленостям про необхідність проведення всіх необхідних розглядів.

"Спрямувати ентузіазм наших західних партнерів на цю мету було б набагато правильніше, ніж закликати до того, щоб Росія і Україна врегулювали цю кризу. Криза створена не нами, і ми не є її стороною", - додав міністр.

Нагадаємо, Росія відмовляється йти на контакти з новою владою, не визнавши усунення президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram