ГоловнаПолітика

Соболєв: 47 країн Європи засудили дії Путіна щодо України

РЄ закликала президента РФ негайно вивести війська з України

Соболєв: 47 країн Європи засудили дії Путіна щодо України
Фото: Макс Левин

Постійний комітет Ради Європи одностайно підтримав резолюцію про засудження рішень президента Російської Федерації Володимира Путіна і обох палат російського парламенту про скерування військ в Україну, що підриває суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це повідомив член постійної парламентської делегації України в ПАРЄ, в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Постійний комітет Ради Європи підтримав діючу владу України, визнавши її повністю легітимною, і схвалив усі дії української влади щодо негайної стабілізації ситуації дипломатичними методами", - зазначив Соболєв.

Також Постійний комітет Ради Європи одностайно підтримав рішення про необхідність термінового виведення військ з території України, які базуються в Криму, в місця дислокації, що є єдиною запорукою мирного врегулювання ситуації в Україні.

Окрім того, за словами Соболєва, розпочався збір підписів під ініціативою про припинення повноважень делегації Російської Федерації в Раді Європи, якщо не буде виконано всі умови, закладені в резолюції.

"Це означає, що російську делегацію позбавлять права голосу у вищій інституції, яка об'єднує 47 країн Європи", - заявив Соболєв.

Зазначимо, Постійний комітет Ради Європи є вищим органом у період між парламентськими сесіями ПАРЄ.

Нагадаємо, Росія розірвала дипломатичні відносини з Україною і відмовляється йти на контакти з новою владою, не визнаючи усунення президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram