ГоловнаПолітика

Меркель: Україна і ЄС підпишуть політичну частину УА "найближчими днями"

Торгові преференції Київ отримає ще до підписання економічної частини

Меркель: Україна і ЄС підпишуть політичну частину УА "найближчими днями"

Євросоюз і Україна найближчим часом підпишуть політичну частину Угоди про асіціацію, а економічну - після президентських виборів, але торгові преференції Київ отримає навіть без підписання договору про зону вільної торгівлі.

Про це домовилися глави держав та урядів країн-членів ЄС на саміті в Брюсселі, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa у четвер, 6 березня.

"Найближчими днями або в найближчі тижні", - заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель на прес-конференції за результатами саміту ЄС, коли її запитали про можливість підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Водночас канцлер ФРН повідомила, що щодо частин угоди про зону вільної торгівлі відбудуться додаткові консультації "з метою уникнення негативних наслідків для українського експорту в Росію". Не чекаючи на створення зони вільної торгівлі з Україною, Євросоюз скасує або знизить ввізні мита щодо багатьох українських товарів.

За інформацією газети "Коммерсантъ Украина", підписання політичної частини УА можливе вже до кінця березня.

Нагадаємо, раніше Брюссель категорично відмовлявся підписувати УА з нинішньою владою, заявляючи, що очікує обрання повноважного президента.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram