ГоловнаПолітика

Представник України в ООН: Янукович більше не є президентом

Схвалювати рішення про допуск в Україну збройних сил інших держав може тільки Верховна Рада

Представник України в ООН: Янукович більше не є президентом
Фото: EPA/UPG

В ООН як офіційний документ поширено лист постійного представника України Юрія Сергєєва на ім'я голови Ради безпеки, який оскаржував законність прохання Віктора Януковича задіяти на території України російські збройні сили.

Про це повідомили в центрі новин ООН, пише РБК-Україна.

У листі йдеться, що "згідно з п.23 ст.85 Конституції України винятковим повноваженням схвалювати рішення про допуск на територію України підрозділів збройних сил інших держав володіє Верховна Рада України".

На засіданні Ради в понеділок, 3 березня, постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін представив лист Віктора Януковича до президента Росії з проханням "використати збройні сили для відновлення правопорядку, миру і стабільності і захисту населення України".

У листі посла України Сергєєва зазначається, що Янукович більше не є законним Президентом України: "Під час найгострішої в історії нашої країни кризи, Віктор Янукович покинув столицю України і зник у невідомому напрямку і, отже, не виконав свої офіційні обов'язки глави держави".

"Олександр Турчинов виконуватиме обов'язки дійсного Президента до обрання нового Президента України на всенародному голосувані, запланованому на 25 травня", - йдеться в листі.

Постійний представник України резюмував, що "прохання Віктора Януковича на адресу президента Російської Федерації про застосування її збройних сил на території України не може вважатися офіційним проханням України".

Нагадаємо, Україна наразі не розглядає можливості введення миротворців ООН в Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram