ГоловнаПолітика

ЦВК заблокує доступ до бази даних Держреєстру для Криму і Севастополя

Персональні дані вирішили захистити від незаконного використання

ЦВК заблокує доступ до бази даних Держреєстру для Криму і Севастополя
Фото: gazetavv.com

Центральна виборча комісія доручила заблокувати доступ до бази даних Державного реєстру виборців для органів Держреєстру АР Крим та Севастополя.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"Враховуючи ситуацію, що склалася в Автономній Республіці Крим у зв’язку зі спробою підготовки проведення протизаконного місцевого референдуму та з метою забезпечення захисту бази даних Державного реєстру виборців від незаконного використання персональних даних Державного реєстру виборців, забезпечення захисту бази даних Реєстру від несанкціонованого доступу та зловживання доступом, порушення цілісності бази даних Реєстру, його апаратного та програмного забезпечення, Комісія одноголосно прийняла постанову "Про окремі питання забезпечення дотримання законодавства України про референдуми", - йдеться в повідомленні.

Цією постановою ЦВК доручила тимчасово заблокувати доступ до бази даних Держреєстру органам, утвореним у Криму і Севастополі.

Разом з тим, ЦВК доручила місцевим органам виконавчої влади забезпечити неухильне дотримання законодавства України про референдуми, а також постанов комісії щодо використання та забезпечення збереження держмайна, переданого на відповідальне зберігання до місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Раніше ЦВК заявляла про неможливість призначення, підготовки і проведення місцевих референдумів в умовах чинного законодавства.

Нагадаємо, 6 березня Верховна Рада Криму, якою, по суті, керує самопроголошений в автономії уряд, перенесла дату проведення референдуму з 30 березня на 16-е.

Постанову про проведення референдуму в Криму вже визнали незаконною Євросоюз і США.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram