ГоловнаПолітика

Кабмін планує до кінця року збільшити зарплату військовим на 50%

Оклади за військовими званнями зростуть удесятеро

Кабмін планує до кінця року збільшити зарплату військовим на 50%
Фото: EPA/UPG

Кабмін має намір підвищити посадові оклади військовим на 50% з 1 жовтня цього року, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Уряд ухвалить рішення про додаткові виплати військовослужбовцям Збройних Сил України, починаючи з 1 березня поточного року. Міністру оборони та міністру фінансів вже доручили негайно підготувати проекти рішень про допомогу ЗСУ, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Проектом відповідного нормативного акту передбачається підвищення окладів за військовим званням у 10 разів. Крім того, 2014 року військових очікує підвищення з 1 жовтня 2014 року посадових окладів на 50%, а з 1 січня 2015 року - ще на 30%. Всього зазначені заходи дозволять збільшити розмір грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в 2,5 разу", - йдеться в повідомленні.

Крім того, поточного місяця Яценюк доручив виплатити всім військовослужбовцям, які проходять службу на території Криму, по додатковому місячному грошовому забезпеченню.

Нагадаємо, про те, що Кабмін виділить додаткове фінансування на виплати військовослужбовцям, Яценюк заявив вчора, проте конкретних сум не назвав.

Як відомо, українські військові в Криму здебільшого відмовилися переходити на бік маріонеткового кримського уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram