ГоловнаПолітика

Яценюк: Крим був, є і буде частиною України

Прем'єр закликав Росію не визнавати кримських сепаратистів

Яценюк: Крим був, є і буде частиною України
Арсений Яценюк
Фото: focus.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє, що Крим залишиться невід'ємною частиною України.

"Це - незаконне рішення, а так званий "референдум" не має жодних законних підстав. Я закликав російський уряд не підтримувати тих, хто закликає до сепаратизму. Крим був, є і буде невід'ємною частиною України", - заявив він на прес-конференції в четвер у Брюсселі після завершення участі в саміті ЄС, присвяченому Україні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, в четвер Верховна Рада Криму винесла постанову увійти до складу Російської Федерації на правах суб'єкта Російської Федерації; ухвалила призначити на 16 березня 2014 року загальнокримський референдум (разом із м. Севастополь), на який винести такі альтернативні питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення чинності Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України? Також Верховна Рада АРК звернулася до президента Російської Федерації та Федеральних зборів Державної думи Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження до складу Російської Федерації у статусі суб'єкта Російської Федерації.

Постанова набула чинності з моменту винесення.

Після цього президент РФ Володимир Путін провів закриту нараду з членами російського Радбезу; про її зміст і підсумки не повідомляли.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram