ГоловнаПолітика

США ввели санкції проти російських і кримських чиновників (оновлено)

Заходи стосуються відповідальних за загрозу цілісності України

США ввели санкції проти російських і кримських чиновників (оновлено)
Фото: ria.ru

США запровадили візові та фінансові санкції щодо російських і кримських чиновників, яких вважають відповідальними за загрозу цілісності України.

Відповідний указ підписав президент Барак Обама.

"За дорученням президента сьогодні держдеп вводить візові санкції щодо низки чиновників і фізосіб", - йдеться в повідомленні Білого Дому.

Обама також розпорядився заморозити активи громадян Росії і України, що мають, на думку Вашингтона, відношення до дестабілізації ситуації в Україні і, зокрема, в Криму.

Конкретні прізвища чиновників, що фігурують в списку, не уточнюються.

В адміністрації Обами також заявили, що готові піти й інші кроки щодо РФ залежно від розвитку ситуації в Україні.

В ЄС питання санкцій щодо Росії розглядатиметься на саміті глав держав і урядів країн-членів пізніше в четвер.

Нагадаємо, в четвер Верховна Рада Криму ухвалила постанову увійти до складу Російської Федерації як суб'єкта Російської Федерації; призначити на 16 березня 2014 року загальнокримський референдум (включаючи м. Севастополь), на який винести такі альтернативні питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України? Також Верховна Рада АРК звернулася до президента Російської Федерації та Федеральних Зборів Державної Думи Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження до складу Російської Федерації як суб'єкта Російської Федерації.

Постанова набула чинності з моменту ухвалення.

Після цього президент РФ Володимир Путін провів закриту нараду з членами російської Ради безпеки; про її зміст та підсумки не повідомлялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram